Cartierul Corvin, reabilitare urbană în centrul Budapestei
Image

Cartierul Corvin reprezintă cel mai mare proiect de regenerare urbană din centrul capitalei Ungariei, având o întindere de 22 de hectare și o suprafață totală construită până în prezent de 500.000 de metri pătrați. Proiectul a fost finanțat cu 850 milioane de euro din surse private, precum și cu 72 milioane de euro din fondurile comunitare ale Uniunii Europene (pentru infrastructură nouă, noi spații publice, programe de locuințe sociale etc.) și a fost construit în strânsă cooperare cu municipalitatea Józsefváros și Consiliul Municipal din Budapesta.

Zona reprezintă cel mai mare hub de clădiri de birouri și ansambluri rezidențiale al orașului, având o dezvoltare unică de magazine de retail, centre de divertisment, relaxare și promenadă.

Image

Ansamblul cuprinde 2.700 de apartamente noi și o promenadă de 10.000 de metri pătrați, devenită un nou simbol al Budapestei. Aceasta asigură necesarul de spațiu verde și accesul la o gamă largă de servicii, magazine, restaurante, teatre, sală de sport, piscină și un cinematograf.

Transformarea arhitecturală, infrastructurală și culturală a unuia dintre cele mai neglijate cartiere din Budapesta într-un centru urban și modern a fost recunoscută și la nivel internațional cu 2 premii de referință în Europa:

  • Cel mai bun proiect mixt la competiția International Property Award
  • Primul proiect din Ungaria care a fost premiat în cadrul competiției considerată drept Oscarul pentru dezvoltări urbane - Urban Land Institute Global Awards for Excellence
Kelenföld reabilitare urbană
Image

Regenerarea urbană a zonei Kelenföld este una dintre cele mai mari investiții de tip brownfield din Europa în domeniul transporturilor publice, având ca obiective dezvoltarea transportului public local, a parcul de retail Etele Plaza și a parcului de afaceri Budapest ONE Business Park.

Kelenföld face parte din cel de-al 11-lea district al Budapestei și este cunoscut ca poarta de vest a orașului. Stația de tren Kelenföld și stația de autobuz adiacentă sunt parte a mai multor rute de transport care deservesc Ungaria de Vest, în timp ce autostrăzile din apropiere fac legătura cu vestul și sudul Europei. Terminalul liniei de metrou M4, deja finalizat, este de asemenea localizat în această zonă și face din acest spațiu cel mai mare și cel mai accesibil hub intermodal din Europa Centrală.

Noua zonă va fi dezvoltată în următorii câțiva ani pe măsură ce sunt finalizate atât investițiile de stat, cât și cele private. Suprafața totală a proiectului este de 36 de hectare, având peste 750.000 de metri pătrați de spații rezidențiale, de birouri și de retail.

Image
Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidențială și investiții corporative din regiunea Europei Centrale și de Est, cu un brand puternic și bine cunoscut, prezent pe segmentele mediu și mediu superior ale piețelor din Ungaria, Polonia, România, Spania și Regatul Unit al Marii Britanii.
Cordia Romania
  Bulevardul Expoziției Nr.2, Sector 1, București, Romania
  Tel: +4075 989 08 90